Blogi

Blogi

Blogissamme pääset kurkistamaan tarkemmin Nuorkauppakamaritoiminnan arkeen ja juhlaan eri näkökulmista. Blogia ylläpitää kamarin LIO ja kirjoituksia tuottaa LIO:n lisäksi koko jäsenistömme.
Tiistai, Huhtikuu 9, 2024, 18:02 | Ei kommentteja »

Tervehdys tänne nuorkauppakamarin blogin puolelle! Tällä kertaa kamarin kuulumisia kertoo viestintävastaava (LIO) Emmi.

Muutama viikko sitten Kotkan nuorkauppakamari pääsi kuulemaan ja keskustelemaan alueemme kehittämisyhtiö Cursor Oy:n kanssa tällä hetkellä jopa puhuttavimmasta hankkeesta - Power Coast akkuklusterista. Siitä meille kävivät kertomassa Cursorin viestintäpäällikkö Heli Toikka, sekä Senior Advisor Jukka Tani. Ootko siä tutustunut jo tähän hankkeeseen?

Power Coast -hanke edustaa merkittävää askelta kohti uusiutuvan energian ja kestävän kehityksen ratkaisuja Kotka-Haminan alueella. Power Coast Akkuklusteriin kuuluu suunnitteilla olevat neljä isoa teollista hanketta, jotka pyrkivät vastaamaan kiihtyvää vauhtia sähköistyvän maailman kysyntään. Käytännön arjessa tämä tarkoittaa siis sitä, että Etelä-Kymenlaaksosta löytyisi tulevaisuudessa valmistuslinja, jossa tuotetaan Suomessa louhittujen mineraalien akkukemikaaleista akkumateriaaleja, jotka taas kootaan akkukennoiksi - eli valmiiksi osiksi sähköautojen akkuja varten.

Menestyessään tämä poikkeuksellisen suuri projekti tukee sekä paikallista taloutta, että myös edistää vihreämpää ja puhtaampaa elinympäristöä meille kaikille! Cursor Oy:n arvion mukaan rakentamisurakka kestää arviolta 8-10 vuotta, jolloin tarvitaan seudulle enimmillään jopa 5000 – 6 000 työntekijää. Suurimman rakennusurakan jälkeenkin ylläpitäväksi voimaksi tarvitaan 4000 työntekijää. Tehtaiden ollessa kokonaisuudessaan valmiit, tämä työntekijämäärä ainakin nykysuunnitelmien mukaan olisi vielä kaksinkertaistumassa. Nämä tuhannet työntekijät eivät saavu kuitenkaan yksin, vaan osa heistä tuo myös perheensä mukanaan - tämä tuo alueellemme samalla kasvavan kysynnän aina asumisen ja elämisen peruspalveluista kulttuurin ja vapaa-ajan palveluihin. Yrittäjät ja yrittäjämäiset henkilöt, mietintämyssyt kannattaa laittaa päähän jo nyt! Millaisia innovaatioita siä keksit palvelemaan tätä ihmismassaa?

Power Coast -hanke on rohkea suunnannäyttäjä, joka yhdistää teknologian, yhteisön ja ympäristön ainutlaatuisella tavalla. Tämä ei ole vain tekninen harppaus eteenpäin; se on myös investointi alueemme tulevaisuuteen, luoden uusia työpaikkoja ja edistäen kestävää kasvua! Tämän mittakaavan hankkeissa oman haasteensa luo pitkä aikajänne - tulevaisuuttahan on helpompi ajatella esimerkiksi kuukauden tai vuoden päähän, mutta rakennusurakan kestäessä lähemmäs kymmenen vuotta, tulevaisuuden hahmottaminen käy työläämmäksi. Se on kuitenkin mahdollista! Mieti omaa arkeasi 10 vuoden taakse - siitä on tultu aika pitkä matka, eikö? Miten tämä hanke voisi edistää sinun mahdollisuuksiasi työelämässä vuonna 2034?

Innolla jäämme seuraamaan miten Power Coast -hanke etenee ja miten se muokkaa Kotka-Haminan alueen maisemaa, sekä houkuttelevuutta kestävien innovaatioratkaisujen tarjoajana. Kiitos Cursorille mielenkiintoisesta keskustelutilaisuudesta!

Lisää hankkeesta voit lukea esimerkiksi täältä:

Blogi: Älä anna menestyksen yllättää (Cursor Oy) 

Power Coast Akkuklusteri -hankesivusto (Cursor Oy)


Maanantai, Huhtikuu 1, 2024, 06:44 | Ei kommentteja »

Vastauksia kysymykseen on varmasti yhtä monta, kuin on myös vastaajia. Viime vuosien globaalit haasteet ovat näkyneet lukuisten yritysten toiminnassa niin maanlaajuisesti kuin myös paikallisesti. Saamme lukea jatkuvasti uutisia lomautuksista ja toimintojen supistamisesta. Harvemmin otsikoihin päätyvät uutiset lisää palkkaavista ja jatkuvasti kasvavista yrityksistä. Otamme jatkuvasti vaikutteita lukemastamme ja kuulemastamme, ja samalla myös mielikuvamme paikallisesta yrityselämästä rakentuu näiden tekijöiden pohjalta.


Tiistai, Maaliskuu 12, 2024, 19:49 | Ei kommentteja »

Vuosi 2024 on hyvässä vauhdissa ja Kotkan Nuorkauppakamarin uusi toimintavuosi on startannut reippaissa merkeissä. Otetaanpa siis tässä kohtaa katsaus alkuvuoden tapahtumiin ja toimintaan.

 


Torstai, Elokuu 24, 2023, 12:07 | Ei kommentteja »

Järjestimme 19.8.2023 Suomen Nuorkauppakamarit ry:n B-alueen alueakatemian Kumppanuustalo Viikarilla Kotkassa. Kouluttautumaan ja verkostoitumaan tuli yhteensä 35 nuorkauppakamarilaista Kotkasta, Haminasta, Kouvolasta, Hämeenlinnasta, Lahdesta, Lappeenrannasta, Mikkelista, Pieksämäeltä, Riihimäki-Hyvinkäältä ja Savonlinnasta. Tässä blogipostauksessa pohdimme hetken päivän Visit Kotka-Haminan keynoten aihepiirejä, matkailua, markkinointia ja mielen hyvinvointia.
Lauantai, Tammikuu 21, 2023, 11:24 | Ei kommentteja »

Kotkan Nuorkauppakamari järjesti perinteiset Kuusenkaristajaiset Kotkan klubilla 5.1.2023. Nautimme hyvän seuran lisäksi kolmen ruokalajin illallisesta juomineen.


Torstai, Joulukuu 30, 2021, 21:54 | Ei kommentteja »

Vuosi 2021 alkaa olla lopuillaan ja takana on hieno kamarivuosi. Vuoden huipennuksena ja viimeisinä projekteina oli perinteinen Joulupuu-keräys sekä vuoden positiivisin kotkalainen.

 


Sunnuntai, Lokakuu 31, 2021, 19:34 | Ei kommentteja »

Hei ja mukavaa syksyä sekä lokakuuta kaikille! Kotkan nuorkauppakamarin syksy on kovassa vauhdissa ja paljon hienoja asioita on tapahtunut sen aikana. Syyskuun loppupuolella järjestimme koejäsentapahtuman Playersissa, joka oli onnistunut matalan kynnyksen tapahtuma ja iloksemme saimme useamman koejäsenhakemuksen. 

 

 


Maanantai, Elokuu 2, 2021, 17:58 | Ei kommentteja »

Hei ja ihanaa loppukesää kaikille! Kotkan nuorkauppakamarin kesään on mahtunut niin lomailua kuin mukavaa tekemistä ja kamaritoimintaa. Kesäkuussa kamarimme hallitus pääsi pitkästä aikaa pitämään lähikokouksen, josta olimme oikein iloisia.

 


Maanantai, Toukokuu 31, 2021, 20:14 | Ei kommentteja »

Hei ja mukavaa toukokuun loppua! Mukavaa kun kesä on jo ihan nurkan takana. Toukokuu on ollut vauhdikas JC-kuukausi ja paljon on kerennyt tapahtumaan. Tämän kuun alussa oli taas se aika vuodesta kun oli aika ottaa valkolakit esiin, avata kuohuviinipullo ja kilistellä vapun kunniaksi. Sääkin oli melko perinteinen vappu sää kun ulkona satoi räntää. Onneksi saimme nauttia myös auringonpaisteesta. Vietimme vappua yhdessä etänä Teamsin kautta. Ihana viime vuoden puheenjohtajamme Noora piti meille kivan tietovisan ja musiikkivisan. Porukkaa oli kivasti linjoilla ja saimme vieraita jopa kahdesta muustakin kamarista. Hanna Luukkanen Riihimäki-Hyvinkään nuorkauppakamarista ja Suomen nuorkauppakamareiden nykyinen puheenjohtaja Ari Saavalainen Warkauden nuorkauppakamarista tulivat viettämään kanssamme vappua. Oli mukava nähdä niin paljon iloisia nuorkauppakamarilaisia. 

 

 


Tiistai, Huhtikuu 6, 2021, 16:06 | Ei kommentteja »

 

Moi ja ihanaa kevään alkua kaikille! Nyt eletään jo huhtikuuta ja JC-vuosi on hyvässä vauhdissa. Toivottavasti teidän kaikkien kevät on alkanut mukavasti!

 

Saimme kamarissa hauskan idean pääsiäisen kunniaksi. Ajattelimme, että olisi mukavaa jakaa ihmisille hyvää mieltä ja järjestää aarrejahti ympäri Kotkansaarta. Tämän lisäksi se olisi hyvä tapa saada positiivista tietoisuutta kamarista ihmisten tietoon. Kävin ostamassa kolme pääsiäisyllätystä joihin kaikkiin kuului suklaata, kynttilöitä ja kortti. Kirjoitin kortteihin pääsiäisterveiset ja laitoin yllätykset pusseihin. Lisäsin päälle vielä teipit johon kirjoitin 'Saa ottaa', jotta ihmiset varmasti tietäisivät että kyseiset pussit saa napata mukaan. Tämän jälkeen hyppäsin autoon ja piilotusleikki alkoi.


Maanantai, Tammikuu 25, 2021, 10:43 | Ei kommentteja »

Hei ja hyvää alkanutta JC-vuotta! Alkanut vuosi ei toivottavasti enää tuo viime vuoden kaltaisia yllätyksiä toimintaan ja varmaankin jossain vaiheessa vuotta pääsemme myös tapaamaan toisiamme livenä. Nyt meillä on kuitenkin oiva tilaisuus kehittää toimintaamme ja löytää uusia tapoja tehdä kamaritoimintaa sekä tavata uusia ihmisiä. Muiden kamarien järjestämät tapahtumat ovat yhtäkkiä tulleet paljon lähemmäksi meitä, kun ei tarvitse matkustaa toiselle paikkakunnalle kiireisenä arki-iltana.

 

 


Torstai, Tammikuu 7, 2021, 11:18 | Ei kommentteja »

Nyt on joululoma vietetty ja uusi JC-vuosi aloitettu. Mukavaa vuoden alkua! Toivottavasti kaikki ovat saaneet lomalla levättyä ja rentouduttua haasteellisen vuoden jäljiltä. Toissapäivänä tiistaina 5.1 saimme viettää perinteisiä Kuusenkaristajaisia hyvin erilaisissa merkeissä kuin yleensä. Koronan takia emme valitettavasti päässeet kokoontumaan yhteen vaan jouduimme nauttimaan juhlasta etänä netin välityksellä kotisohvilta käsin. Vaikka tapahtumaa seurattiin ruudun takaa niin tilaisuus oli hieno, juhlava ja koskettava eikä kyyneliltä vältytty tälläkään kertaa.

 

 


Sunnuntai, Marraskuu 29, 2020, 17:00 | Ei kommentteja »

Yksi Kotkan Nuorkauppakamarin parhaista projekteista on mielestäni vuoden positiivisimman kotkalaisen valitseminen. Se antaa mahdollisuuden tuoda esiin arjen puurtajia ja sankareita, toimissaan tai projekteissaan ansioituneita, pidettyjä ja onnistuneita henkilöitä, jotka toimivat positiivisena esimerkkinä muille ja ansaitsevat tunnustusta ja kiitosta. Me tarvitsemme positiivisia ihmisiä ja asioita tämän pimeän ja poikkeuksellisen talven keskelle ja jokainen meistä tarvitsee myös positiivista palautetta ja tunnustusta.


Perjantai, Lokakuu 30, 2020, 14:21 | Ei kommentteja »

Otsikon kysymykseen haettiin ja saatiin vastauksia lauantaina 24.10.2020 kumppanuustalo Viikarilla järjestetyssä Mikä Ihmeen Nuorkauppakamari? -tutustumistapahtumassa. Tapahtuman järjestäminen liittyi Kotkan Nuorkauppakamarin jäsenhankintakampanjaan. Halusimme tarjota toiminnastamme kiinnostuneille henkilöille mahdollisuuden tutustua toimintaamme kokeilemalla itse toimintaa erilaisilla tehtävärasteilla.


Torstai, Syyskuu 17, 2020, 15:25 | Ei kommentteja »

Nuorkauppakamari tarjoaa jäsenilleen huikeita vaikuttamisen ja henkilökohtaisen kehityksen mahdollisuuksia. Tässä blogikirjoituksessa kamarimme DP/SEC Jukka-Pekka Inkinen, IPP Heikki Mutikainen ja PRES Noora Malmi kertovat Nuorkauppakamarin vaaleista niin paikallisella, alueellisella kuin kansallisellakin tasolla. Jukka-Pekka on ehdolla Kotkan Nuorkauppakamarin puheenjohtajan virkaan, Heikki aluejohtajaksi ja Noora kansalliseksi talousjohtajaksi.


Tiistai, Kesäkuu 16, 2020, 15:14 | Ei kommentteja »

The summer 2020 has started with different limitations, but I think this corona time has taught us a lot of ourselves. We have had a lot of time to think who we really are, what we really appreciate and more important what we want to do in the future. We have had plenty of time to family, friends and ourselves.

 


Keskiviikko, Huhtikuu 29, 2020, 15:09 | Ei kommentteja »

Koronakevättä on nyt eletty Suomessa parin kuukauden ajan. Tämä on tuonut paljon haasteita ja muutoksia ihmisten elämään niin töissä, harrastuksissa kuin perhe- tai kaveripiirissäkin. 


Perjantai, Helmikuu 21, 2020, 15:00 | Ei kommentteja »

Yhdistyksemme vuosikokous pidettiin 14.2. Kuulostaako tylsältä? Ei sittenkään. Nuorkauppakamari on ehkä osan yllätykseksi nimenomaan yhdistystoimintaa, jossa oppii yhdistystoiminnan pyörittämisen lisäksi työelämätaitoja: oikeaa kokoustekniikkaa, mallia johtamisesta ja puheenjohtajana olemisesta (ja Tv-Shop tyyliin eikä siinä vielä kaikki!). Meillä kokoukset eivät ole onneksi jäykkiä, tärkeintä on saada päätökset tehtyä hyvässä hengessä. Kokoustekniikkaa pääsee siis meillä harjoittelemaan ilman turhia paineita. Aina saa kysyä ja mielellämme kerromme, kuinka kokouksissa tulee toimia. Haluamme, että kaikilla on toiminnassamme mukavaa, onhan kyse harrastuksesta ja ennen kaikkea ystävistä.


Sunnuntai, Tammikuu 19, 2020, 14:53 | Ei kommentteja »

Puheenjohtajalle vuodenvaihde tarkoittaa melko lailla monta muistettavaa ja hoidettavaa asiaa. Onneksi kamaritoiminnassa valmistautuminen puheenjohtajavuoteen aloitetaan jo hyvissä ajoin DP-valmennuksen myötä ja tositoimiin päästään edeltävän vuoden lopulla.

 


Torstai, Tammikuu 9, 2020, 14:46 | Ei kommentteja »

Kotkan Nuorkauppakamarin uusi toimintavuosi on lähtenyt aktiivisesti käyntiin. Vuoden ensimmäinen jäsenkoulutus järjestettiin nimittäin jo 5.1.2020. Kyseessä oli kampauskoulutus ja tarkoituksena oli opetella tekemään ja tehdä itse juhlakampaus illan Kuusenkaristajaisiin, eli Kotkan Nuorkauppakamarin vuosigaalaan. Opitulle taidolle riittää varnasti käyttöä myös myöhemmin, sillä iltapukujuhlia JCI:ssä riittää, omasta kotikaupungista aina maailmankokouksiin asti.


Tiistai, Marraskuu 26, 2019, 14:37 | Ei kommentteja »

Nuorkauppakamaritoiminnassa kouluttautuminen on yksi tapa kehittää itseään. Lisäksi kamarilaiset harjoittelevat omia esiintymistaitoja kouluttamalla muita. Suomen Nuorkauppakareilla on oma Kouluttaja-akatemia, joka on vuoden mittainen projekti. Akatemiassa hiotaan kouluttajataitoja ja kehitetään omia koulutuksia. Sen tavoitteena on valmentaa parempia kouluttajia niin nuorkauppakamariin kuin työelämäänkin. Kouluttaja-akatemiasta on syntynyt hurjan paljon hienoja koulutuksia, joita koulutetaan edelleenkin ympäri Suomen.


Tiistai, Marraskuu 26, 2019, 14:25 | Ei kommentteja »

Viikonloppuna kouluttauduttiin Espoossa Suomen Nuorkauppakamareiden Johtajuusakatemiassa, joka on viikonlopun mittainen akatemia kamareiden seuraavan vuoden puheenjohtajille, aluetiimille sekä Keskusliitolle. Johtajuusakatemiassa saadaan myös tarvittavat materiaalit ja työvälineet myöhemmin pidettäviin alueiden Hallitusakatemioihin, jossa aluetiimi kouluttaa ensi vuoden alueen kamareiden hallitusten virkailijat työhönsä. Kotkasta mukana oli tällä kertaa ensi vuoden puheenjohtaja Noora Malmi sekä ensi vuonna aluetiimissä aluekoulutuspäällikkönä toimiva Heikki Mutikainen.


Torstai, Marraskuu 14, 2019, 14:17 | Ei kommentteja »

Ennen Maailmankokousta Kotkassa kouluttauduttiin Excelin parissa. Staria tarjosi koulutukselle tilat ja Kotkan nuorkauppakamarin oma valmistautuva puheenjohtaja, Noora Malmi, veti koulutuksen. Paikalla oli pääasiassa kamarilaisia, mutta myös muutama ulkopuolinen vierailija sekä pari lasta. Lapset tosin taisivat keskittyä enemmän omiin puuhasteluihin kuin itse koulutukseen.


Maanantai, Marraskuu 11, 2019, 14:10 | Ei kommentteja »

The JCI Twinning Programe is an agreement between national organizations or local organizations in different countries, regions or cities. The motivation to twin comes from the will to have a mutual understanding and friendship. The main goal is to exchange personal visits, ideas, projects and culture.


Perjantai, Marraskuu 8, 2019, 13:58 | Ei kommentteja »

Maailmankokouksessa oli hurjan paljon mukana myös suomalaisia. Tämä oli siis loistava paikka verkostoitua myös oman maan kamarilaisten parissa. Yrittäjyys oli aiheena noussut esiin jäsenryhmässämme, joten keskiviikkona pidettiin yrittäjyyslounas, jossa oli mahdollista keskustella yrittäjyydestä enemmänkin. Lounaalle ilmestyi sen verran paljon väkeä, että lounas meni enemmänkin ruokailuksi ja keskustelujen syventäminen tulee jatkumaan Suomessa.


Torstai, Marraskuu 7, 2019, 13:51 | Ei kommentteja »

Keskiviikkopäivänä ohjelmassa oli jälleen upeita koulutuksia sekä Digital Innovation Day -kokonaisuus. Lisäksi keskiviikon ohjelmaan kuului maailman debatointikilpailu sekä puhekilpailu. Koska Kotkassa on debattikilpailu ollut muutaman vuoden kuuma peruna, suurin osa porukasta suuntasi kuuntelemaan kansainvälistä väittelykilpailua. Suomea edustamassa oli Helsingin Nuorkauppakamarin joukkue, joka voitti vuonna 2018 Suomen kansallisen kilpailun.


Tiistai, Marraskuu 5, 2019, 13:41 | Ei kommentteja »

Tällä viikolla Tallinnan kadut täyttyvät nuorkauppakamarilaisista, kun maailmankokoukseen on saapunut JCI väkeä ympäri maailmaa. Maailmankokous Tallinnassa on kerännyt osallistujia sadasta eri maasta ja kokousosallistujia on kaikkiaan 4092! Viikko siis aikaa kouluttautua, verkostoitua ja elää kansainvälisissä tunnelmissa. Kotkan Nuorkauppakamarista 11 on mukana maailmankokouksen, eli aika huikea osallistujamäärä! Muutenkin suomalaisia on kokouksesa upea määrä, sillä harvoin maailmankokous on näin lähellä.


Perjantai, Lokakuu 18, 2019, 13:16 | Ei kommentteja »

Kotkassa sijaitseva Merikeskus Vellamo on näyttävä rakennus kantasatamassa. Silkkipainettujen lasilevyjen taakse syttyvät illan hämärtyessä valot, ja tämä aaltoa muistuttava rakennus pääsee oikeuksiinsa. Se henkii meren sinisyyttä ja tummia värejä.


Sunnuntai, Lokakuu 11, 2020, 10:56 | Ei kommentteja »

Tänä vuonna kansainvälisyys on ollut isossa osassa monen nuorkauppakamarin arkea. Tallinnassa pidetään nimittäin tänä vuonna JCI maailmankokous, johon on lähdössä suomalaisia jäseniä ihan huikea määrä! Marraskuun alussa järjestettävä maailmankokous harvoin järjestetään näin lähellä, joten se houkuttelee kyllä osallistumaan.


Maanantai, Syyskuu 30, 2019, 10:50 | Ei kommentteja »

Tämän kertainen blogiteksti on vieraskynästä, meidän oman TREASin eli Joonaksen käsialaa. Millainen oli vierailu E-sportsilla?


Keskiviikko, Syyskuu 23, 2020, 10:36 | Ei kommentteja »

Yhä enemmän ja enemmän puhutaan ilmastomuutoksesta, jätteistä ja maapallon tulevaisuudesta. Yksittäinen ihminen voi kokea olevansa vähän hukassa siinä, mitä voisi tehdä.
World Cleanup Day on joukkoliike, joka alkoi Virossa vuonna 2008. Tuolloin vapaaehtoiset keräsivät viidessä tunnissa 10 000 tonnia jätettä.

 

 

 


Keskiviikko, Syyskuu 18, 2019, 10:25 | Ei kommentteja »

Viime viikonloppuna pidettiin Savonlinnassa alue B:n vaalikokous. Alueellisissa vaalikokouksissa päätavoite on siis valita ensi vuoden tekijöitä alueorganisaatioon, mutta kokousviikonloppuun mahtuu muutakin oheisohjelmaa. Viikonlopun aikana mm. kisaillaan alueen debattimestaruudesta sekä kouluttaudutaan ja kuunnellaan upeita Keynote-puheenvuoroja.


Maanantai, Elokuu 26, 2019, 10:16 | Ei kommentteja »

Kotkan Nuorkauppakamari järjesti viikonloppuna kolmannen kerran Liikut Siä? -tapahtuman. Kävijöitä tapahtumassa oli lähes 1300 ja näytteilleasettajia noin 40. Tapahtuma onnistui mielettömän hyvin; kävijät ja näytteilleasettajat antoivat positiivista palautetta niin tunnelmasta kuin järjestelyistäkin.


Perjantai, Elokuu 9, 2019, 09:43 | Ei kommentteja »

Jos nuorkauppakamaritoiminta olisi eläin, niin se olisi ehdottomasti kameleontti. Wikipedia tietää kertoa, että "kameleontti on suomumatelija joka tunnetaan värinvaihtokyvystään, venyvästä tahmeasta kielestä ja silmistä, jotka pystyvät liikkumaan eri suuntiin". Kun vertaan harrastusta kameleonttiin, en tarkoita että jäsenistö olisi kierosilmäistä ja limakielistä porukkaa, vaan sitä että nuorkauppakamariharrastus muuntautuu kunkin tarpeisiin sopivaksi. Kukin jäsen voi räätälöidä itselleen sen omannäköisen polun kulkea; miettiä mihin koulutuksiin osallistuu, mitä oppeja haluaa lisää, missä haluaa kehittyä ja mitä haluaa itse tuoda muille. Kyllä, luit oikein! Harrastus on myös sitä, että voi itse tuoda omaa osaamistaan muille opiksi.

 


Tiistai, Toukokuu 21, 2019, 09:39 | Ei kommentteja »

Nuorkauppakamareiden perusperiaatteisiin kuuluu se, että kehitytään ja opitaan uutta. Yksi tämän harrastuksen parasta antia onkin mahdollisuus asettaa itsensä epämukavuusalueelle ja haastaa itseään. Näiden mahdollisuuksien vuoksi pääsee kokemaan onnistumisia ja oppii itsestään paljon. Yhtenä keinona uuden oppimiselle on ”vuosi per virka” -periaate, joka tarkoittaa sitä että kamareiden viroissa tai tehtävissä toimitaan vain yhden vuoden ajan. Voisi kuvitella, että tällä metodilla homma menee niin että kun jonkun asian oppii, niin sitten se jo loppuu. Mutta tätä varten meillä on myös ne vanhat konkarit, jotka ojentavat auttavan kätensä jo ennakkoon, ennen kuin päästään uuteen virkaan konkreettisesti käsiks!


Tiistai, Kesäkuu 16, 2020, 09:34 | Ei kommentteja »

Viikko sitten perjantaina vietettiin puheenjohtajan kesäpäivää, jossa juhlittiin meidän puheenjohtajan Heikin syntymäpäiviä, ja suunniteltiin hieman jo vuotta 2020. Kotkan Nuorkauppakamari oli kutsunut Tammerkosken Nuorkauppakamarista Markus Koskisen sparraamaan jäseniä mahdollisen uuden projektin tiimoilta.


Tiistai, Toukokuu 7, 2019, 09:28 | Ei kommentteja »

Strategia on organisaation tietoinen ja määritelty pitkän tähtäimen näkemys ja suunnitelma, jonka tarkoituksena on saavuttaa ja ylläpitää tavoiteltu kilpailuetu ja keskimääräistä suuremmat tuotot muuttuvassa ympäristössä tulevaisuudessa (Schindehutte & Morris, 2009). Se on siis suunnitelma, jolla pyritään saavuttamaan tavoiteltu päämäärä, ja joka liittyy erityisesti organisaatioiden johtamiseen, sillä hyvä strategia ohjaa toimintaa.


Perjantai, Huhtikuu 24, 2020, 09:15 | Ei kommentteja »

Työpaikan kahvitauko on juuri päättynyt, olet palannut työpisteellesi ja avannut työkoneen. Jatkat verkkaisesti päivän töitäsi, hieman nihkeällä fiiliksellä. Hetken päästä huomaat tuijottavasi ikkunasta ulos, ja mietit että olisipa ihanaa tehdä jotain ihan muuta.

 


Torstai, Huhtikuu 18, 2019, 09:08 | Ei kommentteja »

Kalajoen hiekat (kalajoen hiekat)
Vain sua odottaa (vain sua odottaa)
Tule tänne tunne lämpö sen

Viime viikonloppuna Kalajoella aurinko paistoi ja ihmiset olivat ”pelkkää aurinkoo”, kuten Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin slogan kuuluu. Kansallinen vuosikokous keräsi tällä kertaa yli 600 JC:tä ympäri Suomen kouluttautumaan ja kokoustamaan #nofilter -teemalla. Kokoustunnelmaan päästiin jo aamulla 5:55, kun JC-bussi starttasi Kotkasta.


Lauantai, Huhtikuu 11, 2020, 08:57 | Ei kommentteja »

Seuraavana vierailuvuorossa oli alue D ja Kuopio. "Hygge your Career" -vuosikokouksessa haluttiin herätellä ihmisiä etsimään omaa motivaatiotaan, hengähtämään välillä ja miettimään mitä he oikeasti elämältään haluavat. Kun ihminen voi sisäisesti hyvin, ja hänellä on motivaatio tekemiseensä, on työurankin eteenpäin vieminen huomattavasti helpompaa!

 


Maanantai, Huhtikuu 8, 2019, 08:49 | Ei kommentteja »

Koejäsenaika on siinä mielessä kiva, että tuona aikana pääsee kokeilemaan ja katsomaan olisiko nuorkauppakamaritoiminta juuri se oma juttu. Mikäli hommasta haluaa saada kaiken ilon irti, niin kannattaa hypätä täysillä mukaan ja osallistua mahdollisimman moneen. Kotkan Nuorkauppakamarissa on ollut tapana, että koejäsenille osoitetaan myös yksi oma projekti jossa sitä projektityöskenetelyä pääsee harjoittelemaan ilman suurempia riskejä tai tulostavaoitteita. Aika pehmoisella alulla siis.

 


Perjantai, Huhtikuu 3, 2020, 08:40 | Ei kommentteja »

Suomessa nuorkauppakamaritoiminta on laajaa; kamareita löytyy noin 70 ja jäseniä niissä on yhteensä yli 2 000. Suomen kamarit jakautuvat neljään alueeseen (ABCD), ja näillä jokaisella alueella järjestetään omat vuosikokoukset (keväisin) ja vaalikokoukset (syksyisin). Alueellisten kokousten lisäksi järjestetään kaksi kansallista kokousta, jotka käsittävät laajuudeltaan koko Suomen. Osallistujia näissä isommissa kokouksissa saattaa siis olla parhaimmillaan yli 600 nuorkauppakamarilaista seuralaisineen ja perheineen.


Maanantai, Huhtikuu 1, 2019, 08:33 | Ei kommentteja »

Kotkan Steam Brewery on kotkalainen pienpanimo, joka sijaitsee Kotkan Höyrypanimon tiloissa. Panimo on aloittanut toimintansa vuonna 2017, mutta samalla paikalla on pantu olutta jo kauan aikaisemmin. On ollut varmasti nostalginen fiilis, kun 50 vuoden tauon jälkeen Kari-Jukka Koivistoinen ja Matias Puranen aloittivat uudelleen oluen valmistamisen historiallisessa miljöössä.


Maanantai, Maaliskuu 11, 2019, 08:24 | Ei kommentteja »

Moni JC puhuu innoissaan kokousviikonlopuista. Niitä odotetaan ja niistä jaetaan kuvia ja fiiliksiä sosiaaliseen mediaan. Se, jolla on JC-kaveri lähipiirissään, ei voi välttyä kokousviikonloppuhehkutukselta. Mutta mitä nämä kokousviikonloput nyt oikeasti sitten ovat? Perjantain ja sunnuntain välinen kokous? Ei ihan.


Sunnuntai, Helmikuu 24, 2019, 13:22 | Ei kommentteja »

Hyvän puheen pitäminen on taitojali. Puhetaitoa voi, ja kannattaa, harjoitella. Kuinka yleisön huimio kiinnitetään? Miten olla kiinnostava, innostava ja selkeä? Mitä asioita nuorkauppakamareiden puhekilpailuissa painotetaan? Lauantain iltapäivän koulutus Kotkassa sukelsi puheen saloihin Irina Kujanpään ja Elina Sakkaran johdolla. Mukaan puhekoulutukseen saimme myös Porvoon Nuorkauppakamarin väkeä sekä vierailevan tähden Havis Amandan kamarista. Ihan mahtavaa!

 


Keskiviikko, Helmikuu 13, 2019, 13:06 | Ei kommentteja »

Tiesittekö että aikaisemmin kaatopaikalle viety kotitalousjäte hyödynnetään Kotkan Energian Hyötyvoimalaitoksessa energiana? Hyötyvoimalaitoksen ansiosta alueen jätehuolto täyttää jo nyt EU:n ja Suomen valtion tulevat jätteenhyötykäyttötavoitteet. Kotkan Nuorkauppakamari kävi yritysvierailulla hyötyvoimalaitoksella ja tutustui siihen millainen nielu syö jätteet Kotkassa.


Sunnuntai, Tammikuu 6, 2019, 12:53 | Ei kommentteja »

Kuusenkaristajaisia, eli käätyjenvaihtogaalaa, vietettiin tänä vuonna kolmen ruokalajin merkeissä Vaustissa. Kuusenkaristajaiset ovat Kotkan Nuorkauppakamarin perinne, jonka tarkoituksena on kokoontua yhteen, muistella mennyttä vuotta ja palkita vuoden tekijät. Ilta huipentuu siihen, kun uuden hallituksen puheenjohtaja saa edeltäjältään käädyt kaulaansa.

 


Tiistai, Huhtikuu 9, 2024, 18:02 | Ei kommentteja »

Tervehdys tänne nuorkauppakamarin blogin puolelle! Tällä kertaa kamarin kuulumisia kertoo viestintävastaava (LIO) Emmi.

Muutama viikko sitten Kotkan nuorkauppakamari pääsi kuulemaan ja keskustelemaan alueemme kehittämisyhtiö Cursor Oy:n kanssa tällä hetkellä jopa puhuttavimmasta hankkeesta - Power Coast akkuklusterista. Siitä meille kävivät kertomassa Cursorin viestintäpäällikkö Heli Toikka, sekä Senior Advisor Jukka Tani. Ootko siä tutustunut jo tähän hankkeeseen?

Power Coast -hanke edustaa merkittävää askelta kohti uusiutuvan energian ja kestävän kehityksen ratkaisuja Kotka-Haminan alueella. Power Coast Akkuklusteriin kuuluu suunnitteilla olevat neljä isoa teollista hanketta, jotka pyrkivät vastaamaan kiihtyvää vauhtia sähköistyvän maailman kysyntään. Käytännön arjessa tämä tarkoittaa siis sitä, että Etelä-Kymenlaaksosta löytyisi tulevaisuudessa valmistuslinja, jossa tuotetaan Suomessa louhittujen mineraalien akkukemikaaleista akkumateriaaleja, jotka taas kootaan akkukennoiksi - eli valmiiksi osiksi sähköautojen akkuja varten.

Menestyessään tämä poikkeuksellisen suuri projekti tukee sekä paikallista taloutta, että myös edistää vihreämpää ja puhtaampaa elinympäristöä meille kaikille! Cursor Oy:n arvion mukaan rakentamisurakka kestää arviolta 8-10 vuotta, jolloin tarvitaan seudulle enimmillään jopa 5000 – 6 000 työntekijää. Suurimman rakennusurakan jälkeenkin ylläpitäväksi voimaksi tarvitaan 4000 työntekijää. Tehtaiden ollessa kokonaisuudessaan valmiit, tämä työntekijämäärä ainakin nykysuunnitelmien mukaan olisi vielä kaksinkertaistumassa. Nämä tuhannet työntekijät eivät saavu kuitenkaan yksin, vaan osa heistä tuo myös perheensä mukanaan - tämä tuo alueellemme samalla kasvavan kysynnän aina asumisen ja elämisen peruspalveluista kulttuurin ja vapaa-ajan palveluihin. Yrittäjät ja yrittäjämäiset henkilöt, mietintämyssyt kannattaa laittaa päähän jo nyt! Millaisia innovaatioita siä keksit palvelemaan tätä ihmismassaa?

Power Coast -hanke on rohkea suunnannäyttäjä, joka yhdistää teknologian, yhteisön ja ympäristön ainutlaatuisella tavalla. Tämä ei ole vain tekninen harppaus eteenpäin; se on myös investointi alueemme tulevaisuuteen, luoden uusia työpaikkoja ja edistäen kestävää kasvua! Tämän mittakaavan hankkeissa oman haasteensa luo pitkä aikajänne - tulevaisuuttahan on helpompi ajatella esimerkiksi kuukauden tai vuoden päähän, mutta rakennusurakan kestäessä lähemmäs kymmenen vuotta, tulevaisuuden hahmottaminen käy työläämmäksi. Se on kuitenkin mahdollista! Mieti omaa arkeasi 10 vuoden taakse - siitä on tultu aika pitkä matka, eikö? Miten tämä hanke voisi edistää sinun mahdollisuuksiasi työelämässä vuonna 2034?

Innolla jäämme seuraamaan miten Power Coast -hanke etenee ja miten se muokkaa Kotka-Haminan alueen maisemaa, sekä houkuttelevuutta kestävien innovaatioratkaisujen tarjoajana. Kiitos Cursorille mielenkiintoisesta keskustelutilaisuudesta!

Lisää hankkeesta voit lukea esimerkiksi täältä:

Blogi: Älä anna menestyksen yllättää (Cursor Oy) 

Power Coast Akkuklusteri -hankesivusto (Cursor Oy)


Maanantai, Huhtikuu 1, 2024, 06:44 | Ei kommentteja »

Vastauksia kysymykseen on varmasti yhtä monta, kuin on myös vastaajia. Viime vuosien globaalit haasteet ovat näkyneet lukuisten yritysten toiminnassa niin maanlaajuisesti kuin myös paikallisesti. Saamme lukea jatkuvasti uutisia lomautuksista ja toimintojen supistamisesta. Harvemmin otsikoihin päätyvät uutiset lisää palkkaavista ja jatkuvasti kasvavista yrityksistä. Otamme jatkuvasti vaikutteita lukemastamme ja kuulemastamme, ja samalla myös mielikuvamme paikallisesta yrityselämästä rakentuu näiden tekijöiden pohjalta.


Tiistai, Maaliskuu 12, 2024, 19:49 | Ei kommentteja »

Vuosi 2024 on hyvässä vauhdissa ja Kotkan Nuorkauppakamarin uusi toimintavuosi on startannut reippaissa merkeissä. Otetaanpa siis tässä kohtaa katsaus alkuvuoden tapahtumiin ja toimintaan.

 


Torstai, Elokuu 24, 2023, 12:07 | Ei kommentteja »

Järjestimme 19.8.2023 Suomen Nuorkauppakamarit ry:n B-alueen alueakatemian Kumppanuustalo Viikarilla Kotkassa. Kouluttautumaan ja verkostoitumaan tuli yhteensä 35 nuorkauppakamarilaista Kotkasta, Haminasta, Kouvolasta, Hämeenlinnasta, Lahdesta, Lappeenrannasta, Mikkelista, Pieksämäeltä, Riihimäki-Hyvinkäältä ja Savonlinnasta. Tässä blogipostauksessa pohdimme hetken päivän Visit Kotka-Haminan keynoten aihepiirejä, matkailua, markkinointia ja mielen hyvinvointia.
Lauantai, Tammikuu 21, 2023, 11:24 | Ei kommentteja »

Kotkan Nuorkauppakamari järjesti perinteiset Kuusenkaristajaiset Kotkan klubilla 5.1.2023. Nautimme hyvän seuran lisäksi kolmen ruokalajin illallisesta juomineen.


Torstai, Joulukuu 30, 2021, 21:54 | Ei kommentteja »

Vuosi 2021 alkaa olla lopuillaan ja takana on hieno kamarivuosi. Vuoden huipennuksena ja viimeisinä projekteina oli perinteinen Joulupuu-keräys sekä vuoden positiivisin kotkalainen.

 


Sunnuntai, Lokakuu 31, 2021, 19:34 | Ei kommentteja »

Hei ja mukavaa syksyä sekä lokakuuta kaikille! Kotkan nuorkauppakamarin syksy on kovassa vauhdissa ja paljon hienoja asioita on tapahtunut sen aikana. Syyskuun loppupuolella järjestimme koejäsentapahtuman Playersissa, joka oli onnistunut matalan kynnyksen tapahtuma ja iloksemme saimme useamman koejäsenhakemuksen. 

 

 


Maanantai, Elokuu 2, 2021, 17:58 | Ei kommentteja »

Hei ja ihanaa loppukesää kaikille! Kotkan nuorkauppakamarin kesään on mahtunut niin lomailua kuin mukavaa tekemistä ja kamaritoimintaa. Kesäkuussa kamarimme hallitus pääsi pitkästä aikaa pitämään lähikokouksen, josta olimme oikein iloisia.

 


Maanantai, Toukokuu 31, 2021, 20:14 | Ei kommentteja »

Hei ja mukavaa toukokuun loppua! Mukavaa kun kesä on jo ihan nurkan takana. Toukokuu on ollut vauhdikas JC-kuukausi ja paljon on kerennyt tapahtumaan. Tämän kuun alussa oli taas se aika vuodesta kun oli aika ottaa valkolakit esiin, avata kuohuviinipullo ja kilistellä vapun kunniaksi. Sääkin oli melko perinteinen vappu sää kun ulkona satoi räntää. Onneksi saimme nauttia myös auringonpaisteesta. Vietimme vappua yhdessä etänä Teamsin kautta. Ihana viime vuoden puheenjohtajamme Noora piti meille kivan tietovisan ja musiikkivisan. Porukkaa oli kivasti linjoilla ja saimme vieraita jopa kahdesta muustakin kamarista. Hanna Luukkanen Riihimäki-Hyvinkään nuorkauppakamarista ja Suomen nuorkauppakamareiden nykyinen puheenjohtaja Ari Saavalainen Warkauden nuorkauppakamarista tulivat viettämään kanssamme vappua. Oli mukava nähdä niin paljon iloisia nuorkauppakamarilaisia. 

 

 


Tiistai, Huhtikuu 6, 2021, 16:06 | Ei kommentteja »

 

Moi ja ihanaa kevään alkua kaikille! Nyt eletään jo huhtikuuta ja JC-vuosi on hyvässä vauhdissa. Toivottavasti teidän kaikkien kevät on alkanut mukavasti!

 

Saimme kamarissa hauskan idean pääsiäisen kunniaksi. Ajattelimme, että olisi mukavaa jakaa ihmisille hyvää mieltä ja järjestää aarrejahti ympäri Kotkansaarta. Tämän lisäksi se olisi hyvä tapa saada positiivista tietoisuutta kamarista ihmisten tietoon. Kävin ostamassa kolme pääsiäisyllätystä joihin kaikkiin kuului suklaata, kynttilöitä ja kortti. Kirjoitin kortteihin pääsiäisterveiset ja laitoin yllätykset pusseihin. Lisäsin päälle vielä teipit johon kirjoitin 'Saa ottaa', jotta ihmiset varmasti tietäisivät että kyseiset pussit saa napata mukaan. Tämän jälkeen hyppäsin autoon ja piilotusleikki alkoi.


Maanantai, Tammikuu 25, 2021, 10:43 | Ei kommentteja »

Hei ja hyvää alkanutta JC-vuotta! Alkanut vuosi ei toivottavasti enää tuo viime vuoden kaltaisia yllätyksiä toimintaan ja varmaankin jossain vaiheessa vuotta pääsemme myös tapaamaan toisiamme livenä. Nyt meillä on kuitenkin oiva tilaisuus kehittää toimintaamme ja löytää uusia tapoja tehdä kamaritoimintaa sekä tavata uusia ihmisiä. Muiden kamarien järjestämät tapahtumat ovat yhtäkkiä tulleet paljon lähemmäksi meitä, kun ei tarvitse matkustaa toiselle paikkakunnalle kiireisenä arki-iltana.

 

 


Torstai, Tammikuu 7, 2021, 11:18 | Ei kommentteja »

Nyt on joululoma vietetty ja uusi JC-vuosi aloitettu. Mukavaa vuoden alkua! Toivottavasti kaikki ovat saaneet lomalla levättyä ja rentouduttua haasteellisen vuoden jäljiltä. Toissapäivänä tiistaina 5.1 saimme viettää perinteisiä Kuusenkaristajaisia hyvin erilaisissa merkeissä kuin yleensä. Koronan takia emme valitettavasti päässeet kokoontumaan yhteen vaan jouduimme nauttimaan juhlasta etänä netin välityksellä kotisohvilta käsin. Vaikka tapahtumaa seurattiin ruudun takaa niin tilaisuus oli hieno, juhlava ja koskettava eikä kyyneliltä vältytty tälläkään kertaa.

 

 


Sunnuntai, Marraskuu 29, 2020, 17:00 | Ei kommentteja »

Yksi Kotkan Nuorkauppakamarin parhaista projekteista on mielestäni vuoden positiivisimman kotkalaisen valitseminen. Se antaa mahdollisuuden tuoda esiin arjen puurtajia ja sankareita, toimissaan tai projekteissaan ansioituneita, pidettyjä ja onnistuneita henkilöitä, jotka toimivat positiivisena esimerkkinä muille ja ansaitsevat tunnustusta ja kiitosta. Me tarvitsemme positiivisia ihmisiä ja asioita tämän pimeän ja poikkeuksellisen talven keskelle ja jokainen meistä tarvitsee myös positiivista palautetta ja tunnustusta.


Perjantai, Lokakuu 30, 2020, 14:21 | Ei kommentteja »

Otsikon kysymykseen haettiin ja saatiin vastauksia lauantaina 24.10.2020 kumppanuustalo Viikarilla järjestetyssä Mikä Ihmeen Nuorkauppakamari? -tutustumistapahtumassa. Tapahtuman järjestäminen liittyi Kotkan Nuorkauppakamarin jäsenhankintakampanjaan. Halusimme tarjota toiminnastamme kiinnostuneille henkilöille mahdollisuuden tutustua toimintaamme kokeilemalla itse toimintaa erilaisilla tehtävärasteilla.


Torstai, Syyskuu 17, 2020, 15:25 | Ei kommentteja »

Nuorkauppakamari tarjoaa jäsenilleen huikeita vaikuttamisen ja henkilökohtaisen kehityksen mahdollisuuksia. Tässä blogikirjoituksessa kamarimme DP/SEC Jukka-Pekka Inkinen, IPP Heikki Mutikainen ja PRES Noora Malmi kertovat Nuorkauppakamarin vaaleista niin paikallisella, alueellisella kuin kansallisellakin tasolla. Jukka-Pekka on ehdolla Kotkan Nuorkauppakamarin puheenjohtajan virkaan, Heikki aluejohtajaksi ja Noora kansalliseksi talousjohtajaksi.


Tiistai, Kesäkuu 16, 2020, 15:14 | Ei kommentteja »

The summer 2020 has started with different limitations, but I think this corona time has taught us a lot of ourselves. We have had a lot of time to think who we really are, what we really appreciate and more important what we want to do in the future. We have had plenty of time to family, friends and ourselves.

 


Keskiviikko, Huhtikuu 29, 2020, 15:09 | Ei kommentteja »

Koronakevättä on nyt eletty Suomessa parin kuukauden ajan. Tämä on tuonut paljon haasteita ja muutoksia ihmisten elämään niin töissä, harrastuksissa kuin perhe- tai kaveripiirissäkin. 


Perjantai, Helmikuu 21, 2020, 15:00 | Ei kommentteja »

Yhdistyksemme vuosikokous pidettiin 14.2. Kuulostaako tylsältä? Ei sittenkään. Nuorkauppakamari on ehkä osan yllätykseksi nimenomaan yhdistystoimintaa, jossa oppii yhdistystoiminnan pyörittämisen lisäksi työelämätaitoja: oikeaa kokoustekniikkaa, mallia johtamisesta ja puheenjohtajana olemisesta (ja Tv-Shop tyyliin eikä siinä vielä kaikki!). Meillä kokoukset eivät ole onneksi jäykkiä, tärkeintä on saada päätökset tehtyä hyvässä hengessä. Kokoustekniikkaa pääsee siis meillä harjoittelemaan ilman turhia paineita. Aina saa kysyä ja mielellämme kerromme, kuinka kokouksissa tulee toimia. Haluamme, että kaikilla on toiminnassamme mukavaa, onhan kyse harrastuksesta ja ennen kaikkea ystävistä.


Sunnuntai, Tammikuu 19, 2020, 14:53 | Ei kommentteja »

Puheenjohtajalle vuodenvaihde tarkoittaa melko lailla monta muistettavaa ja hoidettavaa asiaa. Onneksi kamaritoiminnassa valmistautuminen puheenjohtajavuoteen aloitetaan jo hyvissä ajoin DP-valmennuksen myötä ja tositoimiin päästään edeltävän vuoden lopulla.

 


Torstai, Tammikuu 9, 2020, 14:46 | Ei kommentteja »

Kotkan Nuorkauppakamarin uusi toimintavuosi on lähtenyt aktiivisesti käyntiin. Vuoden ensimmäinen jäsenkoulutus järjestettiin nimittäin jo 5.1.2020. Kyseessä oli kampauskoulutus ja tarkoituksena oli opetella tekemään ja tehdä itse juhlakampaus illan Kuusenkaristajaisiin, eli Kotkan Nuorkauppakamarin vuosigaalaan. Opitulle taidolle riittää varnasti käyttöä myös myöhemmin, sillä iltapukujuhlia JCI:ssä riittää, omasta kotikaupungista aina maailmankokouksiin asti.


Tiistai, Marraskuu 26, 2019, 14:37 | Ei kommentteja »

Nuorkauppakamaritoiminnassa kouluttautuminen on yksi tapa kehittää itseään. Lisäksi kamarilaiset harjoittelevat omia esiintymistaitoja kouluttamalla muita. Suomen Nuorkauppakareilla on oma Kouluttaja-akatemia, joka on vuoden mittainen projekti. Akatemiassa hiotaan kouluttajataitoja ja kehitetään omia koulutuksia. Sen tavoitteena on valmentaa parempia kouluttajia niin nuorkauppakamariin kuin työelämäänkin. Kouluttaja-akatemiasta on syntynyt hurjan paljon hienoja koulutuksia, joita koulutetaan edelleenkin ympäri Suomen.


Tiistai, Marraskuu 26, 2019, 14:25 | Ei kommentteja »

Viikonloppuna kouluttauduttiin Espoossa Suomen Nuorkauppakamareiden Johtajuusakatemiassa, joka on viikonlopun mittainen akatemia kamareiden seuraavan vuoden puheenjohtajille, aluetiimille sekä Keskusliitolle. Johtajuusakatemiassa saadaan myös tarvittavat materiaalit ja työvälineet myöhemmin pidettäviin alueiden Hallitusakatemioihin, jossa aluetiimi kouluttaa ensi vuoden alueen kamareiden hallitusten virkailijat työhönsä. Kotkasta mukana oli tällä kertaa ensi vuoden puheenjohtaja Noora Malmi sekä ensi vuonna aluetiimissä aluekoulutuspäällikkönä toimiva Heikki Mutikainen.


Torstai, Marraskuu 14, 2019, 14:17 | Ei kommentteja »

Ennen Maailmankokousta Kotkassa kouluttauduttiin Excelin parissa. Staria tarjosi koulutukselle tilat ja Kotkan nuorkauppakamarin oma valmistautuva puheenjohtaja, Noora Malmi, veti koulutuksen. Paikalla oli pääasiassa kamarilaisia, mutta myös muutama ulkopuolinen vierailija sekä pari lasta. Lapset tosin taisivat keskittyä enemmän omiin puuhasteluihin kuin itse koulutukseen.


Maanantai, Marraskuu 11, 2019, 14:10 | Ei kommentteja »

The JCI Twinning Programe is an agreement between national organizations or local organizations in different countries, regions or cities. The motivation to twin comes from the will to have a mutual understanding and friendship. The main goal is to exchange personal visits, ideas, projects and culture.


Perjantai, Marraskuu 8, 2019, 13:58 | Ei kommentteja »

Maailmankokouksessa oli hurjan paljon mukana myös suomalaisia. Tämä oli siis loistava paikka verkostoitua myös oman maan kamarilaisten parissa. Yrittäjyys oli aiheena noussut esiin jäsenryhmässämme, joten keskiviikkona pidettiin yrittäjyyslounas, jossa oli mahdollista keskustella yrittäjyydestä enemmänkin. Lounaalle ilmestyi sen verran paljon väkeä, että lounas meni enemmänkin ruokailuksi ja keskustelujen syventäminen tulee jatkumaan Suomessa.


Torstai, Marraskuu 7, 2019, 13:51 | Ei kommentteja »

Keskiviikkopäivänä ohjelmassa oli jälleen upeita koulutuksia sekä Digital Innovation Day -kokonaisuus. Lisäksi keskiviikon ohjelmaan kuului maailman debatointikilpailu sekä puhekilpailu. Koska Kotkassa on debattikilpailu ollut muutaman vuoden kuuma peruna, suurin osa porukasta suuntasi kuuntelemaan kansainvälistä väittelykilpailua. Suomea edustamassa oli Helsingin Nuorkauppakamarin joukkue, joka voitti vuonna 2018 Suomen kansallisen kilpailun.


Tiistai, Marraskuu 5, 2019, 13:41 | Ei kommentteja »

Tällä viikolla Tallinnan kadut täyttyvät nuorkauppakamarilaisista, kun maailmankokoukseen on saapunut JCI väkeä ympäri maailmaa. Maailmankokous Tallinnassa on kerännyt osallistujia sadasta eri maasta ja kokousosallistujia on kaikkiaan 4092! Viikko siis aikaa kouluttautua, verkostoitua ja elää kansainvälisissä tunnelmissa. Kotkan Nuorkauppakamarista 11 on mukana maailmankokouksen, eli aika huikea osallistujamäärä! Muutenkin suomalaisia on kokouksesa upea määrä, sillä harvoin maailmankokous on näin lähellä.


Perjantai, Lokakuu 18, 2019, 13:16 | Ei kommentteja »

Kotkassa sijaitseva Merikeskus Vellamo on näyttävä rakennus kantasatamassa. Silkkipainettujen lasilevyjen taakse syttyvät illan hämärtyessä valot, ja tämä aaltoa muistuttava rakennus pääsee oikeuksiinsa. Se henkii meren sinisyyttä ja tummia värejä.


Sunnuntai, Lokakuu 11, 2020, 10:56 | Ei kommentteja »

Tänä vuonna kansainvälisyys on ollut isossa osassa monen nuorkauppakamarin arkea. Tallinnassa pidetään nimittäin tänä vuonna JCI maailmankokous, johon on lähdössä suomalaisia jäseniä ihan huikea määrä! Marraskuun alussa järjestettävä maailmankokous harvoin järjestetään näin lähellä, joten se houkuttelee kyllä osallistumaan.


Maanantai, Syyskuu 30, 2019, 10:50 | Ei kommentteja »

Tämän kertainen blogiteksti on vieraskynästä, meidän oman TREASin eli Joonaksen käsialaa. Millainen oli vierailu E-sportsilla?


Keskiviikko, Syyskuu 23, 2020, 10:36 | Ei kommentteja »

Yhä enemmän ja enemmän puhutaan ilmastomuutoksesta, jätteistä ja maapallon tulevaisuudesta. Yksittäinen ihminen voi kokea olevansa vähän hukassa siinä, mitä voisi tehdä.
World Cleanup Day on joukkoliike, joka alkoi Virossa vuonna 2008. Tuolloin vapaaehtoiset keräsivät viidessä tunnissa 10 000 tonnia jätettä.

 

 

 


Keskiviikko, Syyskuu 18, 2019, 10:25 | Ei kommentteja »

Viime viikonloppuna pidettiin Savonlinnassa alue B:n vaalikokous. Alueellisissa vaalikokouksissa päätavoite on siis valita ensi vuoden tekijöitä alueorganisaatioon, mutta kokousviikonloppuun mahtuu muutakin oheisohjelmaa. Viikonlopun aikana mm. kisaillaan alueen debattimestaruudesta sekä kouluttaudutaan ja kuunnellaan upeita Keynote-puheenvuoroja.


Maanantai, Elokuu 26, 2019, 10:16 | Ei kommentteja »

Kotkan Nuorkauppakamari järjesti viikonloppuna kolmannen kerran Liikut Siä? -tapahtuman. Kävijöitä tapahtumassa oli lähes 1300 ja näytteilleasettajia noin 40. Tapahtuma onnistui mielettömän hyvin; kävijät ja näytteilleasettajat antoivat positiivista palautetta niin tunnelmasta kuin järjestelyistäkin.


Perjantai, Elokuu 9, 2019, 09:43 | Ei kommentteja »

Jos nuorkauppakamaritoiminta olisi eläin, niin se olisi ehdottomasti kameleontti. Wikipedia tietää kertoa, että "kameleontti on suomumatelija joka tunnetaan värinvaihtokyvystään, venyvästä tahmeasta kielestä ja silmistä, jotka pystyvät liikkumaan eri suuntiin". Kun vertaan harrastusta kameleonttiin, en tarkoita että jäsenistö olisi kierosilmäistä ja limakielistä porukkaa, vaan sitä että nuorkauppakamariharrastus muuntautuu kunkin tarpeisiin sopivaksi. Kukin jäsen voi räätälöidä itselleen sen omannäköisen polun kulkea; miettiä mihin koulutuksiin osallistuu, mitä oppeja haluaa lisää, missä haluaa kehittyä ja mitä haluaa itse tuoda muille. Kyllä, luit oikein! Harrastus on myös sitä, että voi itse tuoda omaa osaamistaan muille opiksi.

 


Tiistai, Toukokuu 21, 2019, 09:39 | Ei kommentteja »

Nuorkauppakamareiden perusperiaatteisiin kuuluu se, että kehitytään ja opitaan uutta. Yksi tämän harrastuksen parasta antia onkin mahdollisuus asettaa itsensä epämukavuusalueelle ja haastaa itseään. Näiden mahdollisuuksien vuoksi pääsee kokemaan onnistumisia ja oppii itsestään paljon. Yhtenä keinona uuden oppimiselle on ”vuosi per virka” -periaate, joka tarkoittaa sitä että kamareiden viroissa tai tehtävissä toimitaan vain yhden vuoden ajan. Voisi kuvitella, että tällä metodilla homma menee niin että kun jonkun asian oppii, niin sitten se jo loppuu. Mutta tätä varten meillä on myös ne vanhat konkarit, jotka ojentavat auttavan kätensä jo ennakkoon, ennen kuin päästään uuteen virkaan konkreettisesti käsiks!


Tiistai, Kesäkuu 16, 2020, 09:34 | Ei kommentteja »

Viikko sitten perjantaina vietettiin puheenjohtajan kesäpäivää, jossa juhlittiin meidän puheenjohtajan Heikin syntymäpäiviä, ja suunniteltiin hieman jo vuotta 2020. Kotkan Nuorkauppakamari oli kutsunut Tammerkosken Nuorkauppakamarista Markus Koskisen sparraamaan jäseniä mahdollisen uuden projektin tiimoilta.


Tiistai, Toukokuu 7, 2019, 09:28 | Ei kommentteja »

Strategia on organisaation tietoinen ja määritelty pitkän tähtäimen näkemys ja suunnitelma, jonka tarkoituksena on saavuttaa ja ylläpitää tavoiteltu kilpailuetu ja keskimääräistä suuremmat tuotot muuttuvassa ympäristössä tulevaisuudessa (Schindehutte & Morris, 2009). Se on siis suunnitelma, jolla pyritään saavuttamaan tavoiteltu päämäärä, ja joka liittyy erityisesti organisaatioiden johtamiseen, sillä hyvä strategia ohjaa toimintaa.


Perjantai, Huhtikuu 24, 2020, 09:15 | Ei kommentteja »

Työpaikan kahvitauko on juuri päättynyt, olet palannut työpisteellesi ja avannut työkoneen. Jatkat verkkaisesti päivän töitäsi, hieman nihkeällä fiiliksellä. Hetken päästä huomaat tuijottavasi ikkunasta ulos, ja mietit että olisipa ihanaa tehdä jotain ihan muuta.

 


Torstai, Huhtikuu 18, 2019, 09:08 | Ei kommentteja »

Kalajoen hiekat (kalajoen hiekat)
Vain sua odottaa (vain sua odottaa)
Tule tänne tunne lämpö sen

Viime viikonloppuna Kalajoella aurinko paistoi ja ihmiset olivat ”pelkkää aurinkoo”, kuten Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin slogan kuuluu. Kansallinen vuosikokous keräsi tällä kertaa yli 600 JC:tä ympäri Suomen kouluttautumaan ja kokoustamaan #nofilter -teemalla. Kokoustunnelmaan päästiin jo aamulla 5:55, kun JC-bussi starttasi Kotkasta.


Lauantai, Huhtikuu 11, 2020, 08:57 | Ei kommentteja »

Seuraavana vierailuvuorossa oli alue D ja Kuopio. "Hygge your Career" -vuosikokouksessa haluttiin herätellä ihmisiä etsimään omaa motivaatiotaan, hengähtämään välillä ja miettimään mitä he oikeasti elämältään haluavat. Kun ihminen voi sisäisesti hyvin, ja hänellä on motivaatio tekemiseensä, on työurankin eteenpäin vieminen huomattavasti helpompaa!

 


Maanantai, Huhtikuu 8, 2019, 08:49 | Ei kommentteja »

Koejäsenaika on siinä mielessä kiva, että tuona aikana pääsee kokeilemaan ja katsomaan olisiko nuorkauppakamaritoiminta juuri se oma juttu. Mikäli hommasta haluaa saada kaiken ilon irti, niin kannattaa hypätä täysillä mukaan ja osallistua mahdollisimman moneen. Kotkan Nuorkauppakamarissa on ollut tapana, että koejäsenille osoitetaan myös yksi oma projekti jossa sitä projektityöskenetelyä pääsee harjoittelemaan ilman suurempia riskejä tai tulostavaoitteita. Aika pehmoisella alulla siis.

 


Perjantai, Huhtikuu 3, 2020, 08:40 | Ei kommentteja »

Suomessa nuorkauppakamaritoiminta on laajaa; kamareita löytyy noin 70 ja jäseniä niissä on yhteensä yli 2 000. Suomen kamarit jakautuvat neljään alueeseen (ABCD), ja näillä jokaisella alueella järjestetään omat vuosikokoukset (keväisin) ja vaalikokoukset (syksyisin). Alueellisten kokousten lisäksi järjestetään kaksi kansallista kokousta, jotka käsittävät laajuudeltaan koko Suomen. Osallistujia näissä isommissa kokouksissa saattaa siis olla parhaimmillaan yli 600 nuorkauppakamarilaista seuralaisineen ja perheineen.


Maanantai, Huhtikuu 1, 2019, 08:33 | Ei kommentteja »

Kotkan Steam Brewery on kotkalainen pienpanimo, joka sijaitsee Kotkan Höyrypanimon tiloissa. Panimo on aloittanut toimintansa vuonna 2017, mutta samalla paikalla on pantu olutta jo kauan aikaisemmin. On ollut varmasti nostalginen fiilis, kun 50 vuoden tauon jälkeen Kari-Jukka Koivistoinen ja Matias Puranen aloittivat uudelleen oluen valmistamisen historiallisessa miljöössä.


Maanantai, Maaliskuu 11, 2019, 08:24 | Ei kommentteja »

Moni JC puhuu innoissaan kokousviikonlopuista. Niitä odotetaan ja niistä jaetaan kuvia ja fiiliksiä sosiaaliseen mediaan. Se, jolla on JC-kaveri lähipiirissään, ei voi välttyä kokousviikonloppuhehkutukselta. Mutta mitä nämä kokousviikonloput nyt oikeasti sitten ovat? Perjantain ja sunnuntain välinen kokous? Ei ihan.


Sunnuntai, Helmikuu 24, 2019, 13:22 | Ei kommentteja »

Hyvän puheen pitäminen on taitojali. Puhetaitoa voi, ja kannattaa, harjoitella. Kuinka yleisön huimio kiinnitetään? Miten olla kiinnostava, innostava ja selkeä? Mitä asioita nuorkauppakamareiden puhekilpailuissa painotetaan? Lauantain iltapäivän koulutus Kotkassa sukelsi puheen saloihin Irina Kujanpään ja Elina Sakkaran johdolla. Mukaan puhekoulutukseen saimme myös Porvoon Nuorkauppakamarin väkeä sekä vierailevan tähden Havis Amandan kamarista. Ihan mahtavaa!

 


Keskiviikko, Helmikuu 13, 2019, 13:06 | Ei kommentteja »

Tiesittekö että aikaisemmin kaatopaikalle viety kotitalousjäte hyödynnetään Kotkan Energian Hyötyvoimalaitoksessa energiana? Hyötyvoimalaitoksen ansiosta alueen jätehuolto täyttää jo nyt EU:n ja Suomen valtion tulevat jätteenhyötykäyttötavoitteet. Kotkan Nuorkauppakamari kävi yritysvierailulla hyötyvoimalaitoksella ja tutustui siihen millainen nielu syö jätteet Kotkassa.


Sunnuntai, Tammikuu 6, 2019, 12:53 | Ei kommentteja »

Kuusenkaristajaisia, eli käätyjenvaihtogaalaa, vietettiin tänä vuonna kolmen ruokalajin merkeissä Vaustissa. Kuusenkaristajaiset ovat Kotkan Nuorkauppakamarin perinne, jonka tarkoituksena on kokoontua yhteen, muistella mennyttä vuotta ja palkita vuoden tekijät. Ilta huipentuu siihen, kun uuden hallituksen puheenjohtaja saa edeltäjältään käädyt kaulaansa.

 


Tietosuojaseloste

(C) Kotkan Nuorkauppakamari ry 2024, Kaikki oikeudet pidätetään